Friday, August 13, 2010

KEJAYAAN N KEGAGALAN..

kejayaan bukan milik kita sepenuhnya..andai kita lalai dan berbangga dengan kejayaan itu tanpa berusaha untuk menjadi lebih berjaya atau mengekalkan kejayaan itu,berkemungkinan besar kita akan gagal...kegagalan itu juga bukan milik kita...tetapi andai kegagalan itu yang kita perolehi,renung kembali..mungkin ada sesuatu yang menghalang kita untuk berjaya...mungkin usaha kita masih belum mencukupi..mungkin dosa kita menjadi hijab menyebabkan tidak termakbulnya doa kita..tetapi apabila kita telah berusaha bersungguh-sungguh,masih gagal bukan bermakna Allah tidak mendengar kalimah-kalimah doa yang kita bisikkan..bukan Allah tidak ingin memakbulkn permintaan kita..tp sedarlah bahawa.. ini adalah ujian Allah supaya kita lebih dekat denganNYA..DIA suka andai kita berterusan meminta..andai kita belum berjaya pada hari ini,janganlah bersedih duhai teman...insyaAllah kejayaan itu bakal kita perolehi...jangan berhenti berharap dengan rahmat TUHAN...

ya Allah andai kejahilan kami membawa kerugian pada agamaMU..anugerahkanlah kepada kami kecerdikan..

ya Allah andai kecerdikan kami membuatkn kami lalai dan leka,kau berilah ujian kepada kami agar kami tidak berterusan jauh dari rahmatMU..

ya Allah andai ada sesuatu yang menghalang kami untuk mengecapi kejayaan,,KAU rungkaikanlah ia..

ya Allah KAU permudahkanlah segala urusan kami..

ya Allah KAU anugerahkanlah kepada kami kefahaman para anbia', ingatan para rasul,,dan ilham para malaikat.. agar mudah untuk kami mencapai kejayaan..

ya Allah ENGKAU keluarkanlah kami daripada kekejaman dan salah sangka,KAU bukakanlah bagi kami pintu ilmu pengetahuan,KAU terangilah hati kami sebagaimana ENGKAU menerangi matahari dan bulan,dan KAU permudahkanlah bagi kami pintu-pintu pengharapan..

ditujukan kepada semua..khas buat sahabiah2 BBF mu'tah =)

~slmt berimtihan & slmt mempertingkatkan amalan di bulan Ramadhan~
ma'a taufiq wan najah..

maaf atas segala khilaf..moga Allah mengampunkan dosa kita semua..aminn

No comments:

Post a Comment